Hae
VillaNanna

Kahdesta paidasta uusi paita

Kahdesta paidasta uusi paita

Kahdesta paidasta saa tehtyä vaikka mitä kivaa, mutta tällä kertaa niistä tuli yksi paita, vähän erilainen paita. Pengoin tuossa kaappiani ja huomasin neuleen, jota en juurikaan käytä, vaikka onkin lempiväriäni. Jotenkin paita ei oikein toimi päälläni, joten päätin kaivautua myös tuunauslaatikkooni, josta löysin Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löytyneen kaulupaidan. Sain vision ja ei muuta kuin hommiin.

Kahdesta paidasta uusi paita

Leikkasin molemmista paidoista hihat pois ja istutin kauluspaidan hihat neuleeseen. Leikkasin myös kauluspaidan helman, pienensin sitä ja istutin neuleen helmaan. Tämän jälkeen päätin, että haluan myös kaulukseen ruutupaitaa. Tämä ajatus sitten ei mennyt niin kuin suunnittelin mutta kaulus on nyt kuitenkin muokattu myöskin. Ehkä saatan muuttaa ajatustani ja purkaa koko kyhäelmän tehdä siihen jotakin muuta. Se tosin jää nähtäväksi. En kuitenkaan ole tyytyväinen kauluksen lopputulokseen.

Muuten kyllä tykkään paidasta ja se on ehtinyt olla päälläni jo muutamaan kertaan. Ruutupaidat noin niin kuin yleisesti on meikäläisen lemppareita ja niitä löytyy monen monta. Siksi onkin kivaa kun kaappiin saa uudenlaisia ruutuideoita. Joten ruutupaitatuunauksia tulee varmasti lisääkin. Nyt vain pitäisi selvittää miten paljon tuunauslaatikossa on ruutupaitaa. Jos niitä ei ole montaa, niin pitää alkaa etsiä.

Muoti uusiksi sarja

Katson tällä hetkellä Muoti uusiksi sarjaa Netflixistä. Siinä Tan Frace ja Gigi Hadid juontaa aika hauskaa ohjelmaa, jossa kilpaillaan muotialan uudeksi tulokkaaksi. Tässä kaudessa, jota katson nyt on myös keskitytty refashioniin sekä ekologisesti kestävään muotiin. Eli yhdessä jaksossa tehdään kirppisvaatteista jotakin aivan muuta. Upeita luomuksia ja muutamilla on taustaa tästä jo ennen ohjelmaa. Eli juuri köyhyys on ajanut kirppiksille etsimään materiaalia omiin töihin.

Täällä meillä köyhyys ei välttämättä ole se juttu miksi aloittaa tekemään kirppisvaatteista uusia, vaan ne ekologiset syyt ovat sellainen miksi monet siihen ryhtyy. Minun syyni oli se, että kun me molemmat aloimme opiskella, niin rahaa ei ollut enää samalla tavalla ostaa kankaita, mutta myös se ettei kankaiden alkuperä ole aina ihan varma. Eli minun kohdalla syyt olivat niin raha, ekologinen ja eettinen. Mutta myös haasteet. Tuunaus ei ole mitään yksikertaista aina, koska materiaalia on aina rajallisesti. Mutta päädyin tekemään vaatteita, joita kuka tahansa voi tehdä. Osa on ihan aloittelijoille ja osa taas ei. Jokaiseen makuun jotakin.

Kahdesta paidasta uusi paita

Rentoa viikonloppua kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

 

4 kommenttia

  1. Samavain kirjoitti:

    Tämä vaatteiden yhdistäminen pitäisi kyllä itse myös kokeilla. Varsinkin kun laatikkoon on jäänyt tuollaisia 15 vuotta vanhoja t-paitoja jotka ovat käsittämättömän lyhyitä tänä päivänä. Mutta haluaisin ke myös järkevään käyttöön, ennen kun ne hapertuvsy vanhuuttaan. Ehkä niissä voisi olla joku helman pidennys mekoksi tms. hyvä.

  2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Hauska tuunaus! Kokonaisuus näyttää siltä, että paidan päällä olisi slipoveri – mutta istuu paremmin, kun osat onkin ommeltu yhdeksi paidaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *