Hae
VillaNanna

Viikon takit

Viikon takit

Viime viikon aikana kuvasin kaikki takit, joita käytin päivän aikana ja viikon asujen tilalla, haluankin esitellä viikon takit. Millaisia takkeja ja mistä hankittuja. Ajatus oli hauska, sillä Suomessa on talvisin pakko pukeutua takkiin. Takki on minulle tärkeä elementti ei vain sen vuoksi, että pysyisin lämpimänä vaan myös sen vuoksi, että se tuo hyvää fiilistä minulle.

Viikon takit

Olen aina ajatellut niin, että takki kruunaa asun talvisin ja takin pitää sopia siihen asuun, joka on takin alla. Näin se on minulla. Myös värillä on väliä, sillä elämme hyvin pimeässä ajassa, niin värien hoitava vaikutus on tärkeä. Minulla ei ole kuin kaksi mustaa takkia olemassa ja niitä käytän erittäin harvoin. Tänä talvena kaikkein lämpimimpiä takkeja ei ole tarvinnut käyttää ollenkaan, sen verran lämmintä näyttää mittari.

Maanantai

Maanantaisin meikäläinen on aina hyvin väsynyt ja aurinkoista piristystä saan keltaisesta takista. Keltainen väri vapauttaa serotoniinia ja lisää onnellisuuden tunnetta ja koska viikonlopun jälkeen itse ainakin olen hiukan levoton, enkä pysty keskittymään ihan niin täysin kuin pitäisi, niin keltainen väri auttaa siinä, eli keskittymisessä.

Takki: Tammiston Kontti

Tiistai

Tiistaina kietouduin ihanan pehmeään teddyyn. Vaikka ympärillä lumi luo valoa, niin tarvitsin valoa hiukan lisää ja myöskin sellaista ihanan pehmeää tuntua. Halusin olla huomaamaton ja mahdollisimman neutraali. Valkoinen oli siihen asiaan paras mahdollinen väri. Valkoinen on minulle sellainen söpöstely väri.

Takki: Fida

Keskiviikko

Keskiviikkona olikin aika lämmin päivä ja valitsin neutraalin värisen ohuen teddytakin. Tämä takki on sellainen römytakki, joka on itselläni paljon käytössä. Takin väri ei oikein tuo mitään fiilistä, se on vain neutraali, helppo pukea lähes minkä vaatteen kanssa tahansa. En siis käytä tätä takkia sen vuoksi, että sen väri stimuloisi aivojani.

Takki: Fida

*****

Torstai

Torstaina sitten tilanne oli aivan toinen. Torstai on minulla pitkä päivä ja silloin tarvitsen tosiaan kaiken avun minkä ikinä saan. Siksi punainen on oiva valinta tähän. Punainen tuo energiaa, se stimuloi hermosoluja sekä adrenaliinituotantoa. Punainen väri siis lisää suoristuskykyä. Toki punaisella värillä on myös negatiivisia vaikutuksia psyykeen, jos sitä käyttää liikaa.

Takki: Kierrätyskeskus

Perjantai

Perjantaina olikin sitten lyhyt ja rento päivä töissä ja minulla oli sellainen olo, että suoraan sängystä töihin. Hampaiden pesu ja vaatteet päälle ja mahdollisimman rennosti ja enemmän kotiasuilla kuin työasuilla. Takiksi valikoitui siis sininen takki. Sinisellä on rauhoittava vaikutus sekä se auttaa luovuudessa. Sinisen negatiivinen vaikutus on se, että liiallisesti käytettynä sillä on yhteyttä masennukseen. Mutta itse otin takin päälleni juuri siitä syystä, että perjantaina minulla oli suunnittelupäivä ja tarvitsin sinistä juuri luovuudessa.

Takki: Stadium outlet

Lauantai

Lauantaina lähdettiin hoitamaan asioita ja ostamaan pojalle uusia vaatteita, jostain syystä nuo lapset vaan kasvaa ja vaatteet jäävät pieniksi nopeasti. Valitsin päälleni beigen villakangastakin, joka oli mahdollisimman simppeli ja neutraali, sillä muut asun osat eivät sitä olleet. Tai no, oli hame aika neutraali. Koska inhoan ihmisvilinää, niin neutraali väri rauhoittaa edes vähän ja pystyn hoitamaan asiat nopeasti.

Takki: Relove

Sunnuntai

Sunnuntaina teimme yhden pienen reissun ja halusin olla mahdollisimman rennosti, jälleen ilman meikkiä kuten perjantainakin ja laittaa jotakin helppoa päälle. Ruskea on maan symboli, se viestii hedelmällisyydestä mutta myös synkkyydestä sekä tylsyydestä. Ja sitä sunnuntai todella oli, tylsä. Tylsyys on myös erittäin hyvä asia, ei siis ollenkaan huono. Ruskea on hyvin vaatimaton väri ja jos käyttää väriä liikaa, se voi aiheuttaa melankolisuutta.

Takki: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto

Viikon takit ovat siis tässä, jokaisella takilla on oma paikkansa ja tarkoituksensa. Värien psykologia on tärkeä, sillä elämme niin pimeässä ja kylmässä maassa, että lisäenergia on tarpeen. Värien hyötyä elämässä ei pidä aliarvioida, vaan värejä kannattaa käyttää hyödyksi ja näin huoltaa omaa psyykettä väreillä. Minulle värit ovat tärkeitä ja osa omaa hyvinvointia ja terveyttä. Mitä enemmän väreistä lukee, sen enemmän värejä löytää tiensä kaappiini. Ei tarvita kuin se pieni värin pilkahdus vaikka kengissä tai huivissa, riemunkirjavaksi ei tarvitse pukeutua hyödyntääkseen värejä.

Viikon takit

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

10 kommenttia

 1. Petra kirjoitti:

  OOo toi keltainen takki ja punainen villakangastakki on ihania! Hauskaa miten moneen erimenoon sulla on takki! Mulla on tällä hetkellä kaksi talvitakkia: aikalailla loppuun käytetty Laskettelutakin ostin talvella 2011/2012 takin kuosi ei ole koskaan ollut mun lemppari, ihan kiva ja värikäs kuitenkin. Halusin juuri tuon takin, koska sen tuuliläpässä on MAGNEETIT nappien sijasta! Toinen takki on punainen vähän pidemmänmallinen, mummoni oli ostanut itselleen lopulta totesi väärän kokoiseksi ja se tuli mulle käyttöön, minullekin se on vähän reilu, mutta tänä talvena on alkanut napakiristää jo senkin kanssa 😀 laskettelutakki tuskin tulee menemään kauaa kiinni xD

  Mulla on aina ollut vaatekaapissa paljon väriä, pitäisikin ihan lukea miten ne vaikuttaa mielialaan 🙂 Onko sulla aikaisempia postauksia värienvaikutuksista? 🙂

  http://www.sangynalla.fi

  • villananna kirjoitti:

   Joo, toi punainen takki on niin ihana ja lämmin. Minulle on tärkeää, että voin myös talvella pukeutua kivasti ja näyttävästi. Olen välillä kirjoitellut värien psykologiasta, ehkä tarttis enemmänkin kirjoittaa. Nopealla vilkaisulla, olen tainnut vanhan blogin puolella kirjoitella väreistä…

 2. Hengittävää elämää etsimässä / Niina kirjoitti:

  Maanantai on mun ehdoton suosikki! Olipa kiva, kun olit avannut värien merkitystä, kiitos ??

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  aikuisiällä itsellekin tullut hankittua useampi takki

 4. Jonna kirjoitti:

  Ihanaa miten paljon värien maailmat tekee mielelle. Tämä on itselle jopa kulttuurishokki katsoa ihmisiä jotka miettii joka päivälle oman takkinsa, kun itse omistan kaksi maastonvihreää & tuunattua takkia. Pitkä super kylmälle ja lyhyt semi kylmälle.. ytimekkäästi 😀

 5. Diiskuneiti kirjoitti:

  Onpa sulla paljon takkeja! Mulla on ehkä kolme 😀
  Noi Fidan takit ovat ihania 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *