Hae
VillaNanna

Ommel 2019 – Melissa menossa mukana

Oletko koskaan kuullut Ommel-festareista? Ompeluun hurahtaneiden omasta tapahtumasta, jossa saa hyvpistellä ihania kankaita, käydä kuuntelemassa luentoja, oppia uusia asioita kursseilla, napata uusimmat vinkit pajoilla ja lanittaa yömyöhään? Tämä tapahtuma on jälleen täällä, kesäkuun alussa.

Lue Ommel Ry:stä tästä!

Minä olen mukana menossa. Tuunaus kurssilla minun ohjauksessa voi muokata oma vanha vaate uudeksi luomukseksi, helppoja ja nopeita toteutettavia juttuja. Ei kaavoja, eikä vaikeita moniulotteisia kokeiluja. Matalankynnyksen puuhia. Anna vaatteelle ihan uusi elämä pienin muutoksin. Olen paikalla lauantaina sekä sunnuntaina, varaa paikkasi!

Tuunauskurssi
Jos ei siis kaikkia lomasuunnitelmia ole vielä tullut lyötyä lukkoon, niin Ommel -festareissa on nähtävää ja koettavaa paljon. Jokaiselle löytyy jotakin. Olisi kiva nähdä sinut siellä myös ja jos ei muuta, niin vaihtaa sana tai kaksi. 
Mitä kurssilla tehdään?
Tarkoitus on ottaa mukaan oma/omat tuunattavat vaatteet, suunnitella miten se muokkautuisi käyttökelpoiseksi vielä ja toteuttaa suunnitelma mahdollisimman helposti. Ei siis mitään vaikeita luomuksia, vaan helppoja juttuja. Sellaisia mitä olette nähneet useasti blogissani myös. Aina kun ei tarvitse leikata vanhaa paloiksi ja rakentaa sitä uudeksi kun voidaan ihan pikku jutuin saada vanhasta uusi. Voidaan siis yhdistää vaikka t-paitoja yhteen niin, että tulee mekko tai lisätä vain koristenauhoja ja pitsejä. Mikä ikinä onnostaa. 
Minulla on mukana vanhoja vaatteita, joita hyödyntää sellaisenaan tai sitten ottaa materiaalia irti. Myös muita erilaisia tarvikkeita löytyy myös, kuten pitsejä, koristenauhoja yms. Kannattaa varautua niin käsinompeluun kuin myös koneompeluun. Kaikkea voi testata kirjonnasta virkkaukseen, halutessaan. Menetelmiä on paljon, joita voi kokeilla tai sitten vain ommella. Kaikki käy.

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!
-Melissa-

14 kommenttia

 1. Metsäntyttö kirjoitti:

  Olisi kiva osallistua, jos etäisyys ei olisi niin pitkä. Vaikuttaa kivalta jutulta:)

 2. Melissa kirjoitti:

  Totta, jos kauempaa tulee, niin kannattaa yöpyä ja olla pidempään. Sellainen "tulen päiväksi" ei ihan onnistu.

 3. Sorakukka kirjoitti:

  Mielenkiintoinen idea. Ihmiset kun oppisivat käyttämään vanhoja vaatteita uudelleen näin eikä aina ostamassa uusia

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Todella mielenkiintoinen idea 🙂

 5. Johanna kirjoitti:

  Hei, onpa mahtava juttu. Pari viikkoa sitten kirjoitinkin blogiisi kommentin, että Kiasmassa on taidenäyttely, jossa korjataan vahoja vaatteita. Nyt sä sait oman "taidenäyttelyn Kiasmaan", onnea tästä saavutuksesta!

 6. Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti:

  Mahtavaa! Kiva, että pääset muita neuvomaan myös.

 7. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, se olisi ekologisuuden kannalta erittäin tärkeää, että ihmiset oppisivat huoltamaan vaatteensa sekä hiukan muokkailemaan, jos vaatteet ovat pieniä tai liian isoja, tai haluaa muuten vain vain uuden vaatteen. Ei tarvitse kuin hiukan tuunata sitä vanhaa.

 8. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 9. Melissa kirjoitti:

  Muistan kommenttisi ja siitä on ollut uutisissakin juttuja, että Kiesmassa on tämmöinen juttu. Tää on kyllä aika ihanaa ja toivottavasti ihmisiä tulee hääräilemään meikäläisen kanssa sinne 🙂

 10. Melissa kirjoitti:

  Tykkään ohjata ja olla mukana ideoimassa muiden töitä. Aina ei tarvitse tehdä omia 😀

 11. Marjo kirjoitti:

  Ihan huippu juttu, että olet päässyt mukaan tällaiseen – hyvä sinä!
  Olet kyllä sellainen idea velho 🙂

 12. Satu kirjoitti:

  Ihana idea ja olisi niin tarpeen minulle ?

 13. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Tää on kyllä mahtavaa…

 14. Melissa kirjoitti:

  Ei muuta kuin mukaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *