Hae
VillaNanna

Kaunis Porvoo

Huomenta!

Meillä on tapana mieheni kanssa hoitaa suhdettamme niin, että teemme aina jotakin myös kahdestaan. Heinä-elokuun vaihteessa oli helppo lähteä reissailemaan, sillä Härdelli vietti päivät leirillä, joten ei tarvinnut miettiä tekemistä pojalle. Näin saatiin hyvin suunniteltua seikkailu ja suuntana oli kaunis Porvoo.

Tällaisilla reissuilla on aikaa jutella, seikkailla ja nautiskella elämästä. Matkaeväinä meillä oli vain kaksi suklaapatukkaa, hiukan sokeria sielulle, niin reissukin on enemmän siirappinen. Matkalla oli myös kiva miettiä hiukan reittiä miten kuljetaan, tosin se sitten unohtui moneen kertaan kun tehtiinkin kaikkea fiiliksen mukaan.

Kaunis Porvoo Kaunis Porvoo

kaunis Porvoo

Aloitettiin päivä jokirantaa kiertämällä ja jo silloin päätettiin, että ennen kotiin lähtöä istahdetaan rannalla olevaan ravintolaan ja tuosta ajatuksesta sitten muuttui vähitellen suunnitelmat. Mitä kaikkea meidän seikkailuun sitten ilmestyi?

 • Urkuvartti Porvoon kirkossa
 • Ajelu ympäri Porvoota ilmaisella kesäbussilla
 • Kahvit ja munkit pikku kahvilassa
 • Matkamuistot torilta sekä Tuulan-Aitasta
 • Ruokailu jokirannan Wilhelm Å

Porvoo on upea kesäkaupunki ja tänne tykkää tulla aina. Meillä oli nyt muutaman vuoden väli, mikä oli tavallaan ihan hyväkin, sillä pieni tauko on aina plussaa. Viimeksi oltiin Härdellin kanssa viimeisenä lomapäivänä Porvoossa ja silloinkin oli aivan ihanaa touhuta ja olla. Lapsen kanssa tosin ei voi ihan näin muuttaa suunnitelmia ja tehdä mitä sattuu impulsiivisesti. Tänä vuonna ei olla viimeisenä lomapäivänä tehty mitään, meillä kun kaikilla alkaa niin eri aikaan arki.

Mutta takaisin tarinaan. 

Tämä reissu teki meille hyvää, vaikka kesä on meillä ollut menoa ja meininkiä täynnä mutta mukaan mahtuu paljon myös asioita, jotka ovat koetelleet parisuhdetta reilulla kädellä. Tähän ei siis riittänyt mikään kirppisreissu, vaan tarvittiin turistiloma, vaikka vain päivän. Pääsette meidän mukaan nautiskelemaan kauniista Porvoosta ja kuulemaan yhden tarinankin.

kaunis porvookaunis porvoo

Ilmainen kesäbussi

Lähdimme kiertämään jokirantaa vanhan kaupungin suuntaan mutta rannan toisella puolen. Haluttiin nähdä miltä alue näyttää, kun päästiin sillalle, niin iso joukko turistibusseja huristeli pikkuiselle bussipysäkille ja autosta pörhälsi iso joukko kiinalaisia turisteja. Myös brittituristeja oli paljon, muutamiin törmättiin sillalla kun sukellettiin vanhan kaupungin kapeille käytäville. Vaihdettiin pari sanaa heidän kanssaan. Ihania kohtaamisia.

Käveltiin siksakkia ja ihailtiin taloja ja kapeita kujia ja kun pysähdyttiin miettimään minne suuntaan mennään, ilmaantui ilmainen bussi meidän eteen ja ei muuta kuin mukaan. Nähtiin Porvoon hautausmaa, ajettiin hyvin pikkuruisten siltojen yli, piki kutitteli bussin kylkiä. Näkymät olivat upeita. Kaunis Porvoo, todella kaunis. Nähtiin myös Taidetehdas ja pappilaa. Mitä me jäimme kaipaamaan, oli, että infotaulussa olisi kerrottu enemmän näistä kohteista. Hyvin yleistä vain, hiukan historiaa olisi kiva ollut lukea, Ylen uutiset eivät oikein innostaneet. Ehkä siitä pitää laittaa ehdotus. Idea todella mahtava!

kaunis porvoo

Tuulan-Aitta ja torin matkamuisto

Tarvitsimme urkuvartin sekä bussikierroksen jälkeen hiukan kahvia ja pullaa, tämän jälkeen matka jatkui vähitellen mutkitellen vanhankaupungin torille. Josta löysin heti jotain kiinnostavaa…Mieheni halusi ehdottomasti ostaa vaimolleen pienen lahjan. Pienen mietinnän jälkeen sain upean huivin yhdessä lempivärissäni. Yrittäjä Juni Art, Julia tuo osan myynnissä olevista tuotteista Venäjältä, vintagekorut tulee Yhdysvalloista ja osan hän tekee itse.

Tuulan-Aitta on aivan ihana vintage kauppa Porvoon vanhassa kaupungissa. Täältä minä löysin jotakin aivan ihanaa, ja tällä ihanalla on tarinakin. Nimittäin Tuula on aikanaan teettänyt jakun ompelijalla ja jakku on hänelle hyvin rakas, jakku ei kuitenkaan kenellekkään ystävälle mahtunut mutta minulle se oli täydellinen. Hän tiesi myös, että olen käsityöläinen ja osaan arvostaa tällaista työtä ja oli silmin nähden onnellinen, että jakku pääsee uuteen arvoiseensa kotiin. Jakkua pääsette näkemään enemmänkin syksyllä. Se sopii niin monen vaatteen kanssa.

Wilhelm Å

Olimme pyörineet pitkään ympäri vanhaa kaupunkia, oli aika mennä syömään ennen kuin lähdettiin kotimatkalle. Olimme jo tullessa nähneet jokirannalla ravintola Wilhelm Å:n ja nyt päätimme syödä siellä, hetken levätä ja valinta oli hyvä. Tilasin itselleni kanakorin ja mieheni hamppariaterian. Molemmat olivat erittäin hyviä ja kanakori oli runsas. En ole näin runsaaseen kanakoriin tottunut. Jotenkin kaikki ovat nykyään hyvin pieniä ja olemattomia. Meidän juttu on todella tälläiset jokirantaravintolat.  Minulle on niin tärkeää olla veden äärellä ja mieskin on alkanut nauttia siitä. Syötiin kaikessa rauhassa ja nautittiin vielä hetki kauniista Porvoosta. Oli aika repäistä itsensä irti matkamoodista ja lähteä kotiin!

Asuni

Päivää ennen reissua shoppailin vaatekaapissani ja tein mahtavan löydön. Olen vuosia sitten ommellut kankaan palasesta hameen, joka on siis ollut tuon mallinen, en ole leikannut sitä ollenkaan (jäi jäljelle paidasta), Ompelin vain lyhyemmän pään yhteen ja ompelin helmaan rullapäärmeen. Vyötärölle laitoin ”resori” osan vanhasta t-paidasta. En ole käyttänyt hametta nyt moneen vuoteen, olen ihan unohtanut sen hameiden alle. Nyt sen löysin ja tietenkin tuli heti käyttöön. Yhdistin hameen valkoiseen toppiin, päälle sinapinkeltainen neuletakki, joka on hankittu vuosia sitten H&M:stä, on muuten sellainen neule, jota käytän lähes päivittäin ja farkkutakki päälle, tämä on Kierrätykeskuksen ilmaisosastolta hankittu vuosia sitten sekin. Tai noh, ainakin pari vuotta sitten. Asuni sopii hyvin Porvoon kaduille, vaikkakin aamusta hiukan valitin kylmiä jalkojani.

Tykkään hameesta paljon, sen epäsymmetrinen helma on aika kiva, hame on rento ja sopii minkä tyylisten vaatteiden kanssa tahansa. Tästä tuli kyllä lempihamoseni ensi kesäksi, se on pakko sanoa. Olen tehnyt todella paljon löytöjä nyt, että odotan todella paljon, että pääsen kirjoittamaan omaa postausta näistä ihanuuksista.

Kaunis Porvoo

kaunis porvoo kaunis porvoo

Aurinkoista päivää kaikille!

-Melissa-

6 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Ihana Porvoo ❤Porvoo on rakas ja tuttu jo lapsuudesta, kun ukin ja mummin kesäpaikka oli ihan lähellä, ja ukki vei meidät usein Porvoon torille jätskille. Serkullani on muös ihan lähellä mökki joten aikuisenakin olen usein siellä ollut. Ihana retkipäivä teillä diellä, Porvoo on kyllä täydellinen retkikohde. Ja kiva sdu sulla taas ?

  • villananna kirjoitti:

   Porvoo on todella ihana retkikohde <3 Vaikka ei taaskaan päästy kunnolla kiertelemään kapeita katuja…

 2. Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi kirjoitti:

  Porvoo on upea kesäkaupunki. Helsingissä asuessa tuli vierailtua siellä kerran, kaksi kesäisin. Otettiin aina omat eväät mukaan ja jo matka pieniä teitä pitkin oli oma seikkailu. Pitäisiköhän elvyttää tuollainen tapa uudelleen ja alkaa kulkea miehen kanssa täällä Oulun huudeilla samalla tavalla kuin silloin joskus nuorena, lapsettomana. Kiitos kivasta postauksesta! -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa todella vierailla kesäisin siinä naapurissa. Turussa asuessani se kesäkaupunki, jossa käytiin oli Naantali. Nyt se on Porvoo 🙂

 3. Marjut kirjoitti:

  Koskaan en ole käynyt Porvoossa, mutta ehdottomasti haluan päästä siellä käymään. Näyttää niin upealta paikalta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *