Hae
VillaNanna

Kasaprojektin kassiprojekti

kasaprojektin kassiprojekti

Kasaprojektin kassiprojekti alkaa olla tullut siihen vaiheeseen, ettei juuri mitään enää ole mistä tekee jotakin. Yhdessä kassissa tosin on leikkuujätettä vielä aika paljonkin mutta niistä ei oikein mitään järkevää saa aikaan. Jotain pientä meinaan kyllä tehdä vielä ja keksiä isolle määrälle pitsiverhon palasia jotakin järkevää. Tosin, luulen, että yksi pitsiverho menee kaappiin odottamaan omaa aikaansa.

Tällaiset projektit ovat tosi kivoja, mutta kun päästään siihen pisteeseen, että palasia on vähän ja niin pieniä, ettei niistä enää tule vaatetta, vaikka kuinka niitä yhdistelisi, niin on laitettava mietintämyssy syvälle päähän ja alettava miettiä asioita toisesta vinkkelistä. Olen siltikin erittäin tyytyväinen itseeni, nyt nään selkeästi mihin kaikkeen voin käyttää leikkuujätettä.

kasaprojektin kassiprojekti

Tähän mennessä tehtyä:
 • Pitsihame
 • toppi
 • kesähousut
 • mekko
 • servetit ja servettipidikkeet
 • tunika
 • t-paidan tuunaus
 • kaulaliina
 • yöpukupöksyjä (alushousumallia)
 • bikinit
 • kesähepene

kasaprojektin kassiprojekti

Kassiprojektin tarkoitus oli tehdä kahden kassin sisältö uuteen muotoon. Kassit olivat osa kasaprojektia, jonka aloitin tammikuussa. Joka vuosi minulla on ollut erilainen projekti, jonka tiimoilta olen tyhjentänyt erinäisiä lumppulaatikoita, joihin on heitelty kankaita, vaatteita yms. tavaraa, josta olisi tarkoitus tehdä vaatteita, sisustustavaraa yms.

Tällä kertaa kasassa oli myös kaksi kassia, joissa oli erilaisia tilkkuja, leikkuujätettä ja pitsiä/koristenauhoja. Ja nämä kassit oli tarkoitus tehdä tyhjiksi juhannuksena. En kuitenkaan saanut kasseja tyhjiksi juhannuksen aikana, joten homma on jatkunut tähän päivään asti. Kasaprojektin kassiprojekti siis etenee hyvin, vaikkakin oletettua hitaammin.

Tilkkutunika

Tällä kertaa ompelin tilkkutunikan lopuista tilkunpaloista, joita kassissa oli. Muutama suiro jäi vielä mutta niistä saa vaikka donitseja tehtyä jossakin vaiheessa. Tunkan yläosa on Moda 6/06 kaavalla tehty. Tämä on yksi luottokaavojani ja olen tehnyt tämän kanssa monen monta mekkoa ja tunkaa. Tämä kaava on aivan loistava ihaniin kesämekkoihin sekä myöskin ranta-asuihin sopiva.

Kuvissa vilahtaa myös minishortsit, jotka olen aikanaan tehnyt trikoojämästä. Näillä on hyvä pyöräillä ja käyttää muutoinkin vaikka ranta-asuna. Jalkaan sujautin yhdet lempparipoponi, jotka olen ostanut uutena monta vuotta sitten Tallinnasta, lempikenkäkaupastani. Nykyään kyseinen kauppa löytyy Rocca al Mare ostoskeskuksesta. Ei siis enää Rotermannin korttelista.

Tunika on kasattu kokonaan paloista, myös frilla on ensin ommeltu pitkäksi suiroksi pienien palasten avulla ja rypytytetty helmaan. Frillaan voi laittaa myös pitsejä mutta olen jostain syystä halunnut hiukan vähentää pitsejä ja tehdä enemmän näitä bohotyylisiä vaatteita ilman pitsiä. Tyttömäisiä siitä huolimatta.

Minun yksi kesävaatetukseni on juuri tällainen, bikinit, minishortsit ja pikkuinen tunika päälle, sandaalit jalkaan ja pyöränselkään. Näin voi lähteä seikkailuun ja jos tulee liian hiki, niin voi pulahtaa myös veteen uimaan ja jatkaa sen jälkeen matkaansa. Näin ollaan tehty monet vuodet kun olemme seikkailleet ympäri Helsinkiä.

Janiin kuin huomaatte pyöräily näkyy myös minun kintuissa…Ei, ne olemattomat lihakset vaan mustelmat. Niitä löytyy jaloista paljon, varsinkin tuossa polven ympärillä. Jostain syystä kun jarrutan ja pysähdyn, laitan jalan maahan, niin kolautan kinttuni pyörään.

Oikein mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

12 kommenttia

 1. Sari kirjoitti:

  Onpas ihana tuo tunika. Taitava olet!

  http://www.kotokunnas.fi/

 2. Marjo kirjoitti:

  Ihana tilkkutunika ja kivoja kankaita olet siihen vielä löytänyt ”kasseistasi”. Olet kyllä TOSI taitava kun aina keksit mitä saisi aikaan vanhasta näin innovatiivisesti. Kesällä omissa jaloissa on aina myös hyttysten puremien lisäksi kaiken maailman naarmuja ja mustelmia, että välillä ihan hävettää 😀 tekevälle kun sattuu. Kiva asu!

  • villananna kirjoitti:

   Totta, tekevälle sattuu 😀 Ja ainakin näkee, että on nautittu elämästä..

 3. Jael kirjoitti:

  Kiva tilkkutunika:) Ja olet kyllä aina niin taitava keksimään kaikenlaista, tilkuistakin)

  • villananna kirjoitti:

   Tää on niin kivaa puuhaa ja aivot saa kunnon jumppaa kun tekee tämmöisiä 😀

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Ihana tunika! Kivoja nämä sun kasa-, kassihaasteet. Seuraan mielenkiinnolla, vaikka ei itseltä onnistu. Nyt toin tytön polvista reikäiset lempikesähousut äidilleni. Hän teki housuista tytölle shortsit.

  • villananna kirjoitti:

   Hyvä on se, että perheestä löytyy niitä, jotka osaa tehdä ja saatte annettua pidemmän elämän vanhoille vaatteille.

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kaunis ja kesäinen tunika. Sinulla riittä ideoita!

 6. Hengittävää elämää etsimässä - blogi kirjoitti:

  Upea tunika! Sinulla on kädentyön taito ? ja ihana idea tuo jokavuotinen projekti!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon 🙂 Tällaisilla projekteilla saa hyvin tätä sälää pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *