Hae
VillaNanna

Paidasta ja hameesta mekko -uusinta

Mikään tuunaus ei ole niin helppo kuin yhdistää paita ja hame mekoksi. Samalla idealla voi tehdä vanhoista t-paidoista mekkoja ja monesta muusta ylä ja alaosasta. Tämä mekko on jo esitelty täällä aikaisemmin mutta mekko ei ole ollut koskaan päälläni tätä ennen. Jos totta puhutaan, niin olen kokonaan unohtanut tämän mekon. Nyt kun jokin aika sitten siivosin vaatekaappia niin löysin vinon pinon aivan ihania töitä, jotka olen sinne laittanut ”jemmaan”. 
Kun valitset vaatetta, josta teet tällaisen mekon, niin katso, että materiaalit on hyvät ja ehjät, helmoissa voi olla tahraa ja reikiä, ne ei haittaa, sillä helmaa voi aina muokata. Tämän mekon tein kuitenkin niin yksinkertaisesti, ettei muita muokkauksia tarvittu. Paidan tulee olla sopivan kokoinen päälle, hame voi olla isokin, riippuen siitä miten paljon haluaa rypytystä.
– Taita paita sivusaumoista vastakkain ja leikkaa lyhyemmäksi. Voit leikata paidan helman esimerkiksi näin viistoon kuin minä tein tai suoraksi. Voit myös itse määrittää haluatko leikkauksen heti rintojen alle vai alemmas.
– Leikkaa hameesta vyötärökaitale pois ja ompele rypytylanka vyötärön reunaan.
– Ompele ylä-ja alaosat toisiinsa.

Mukavaa päivää!

-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *