Hae
VillaNanna

Reikä esiin

Reikä esiin

Yksi vanhan blogin luetuimpia postauksia oli reikä esiin postaus. Johtuen varmasti myös otsikosta, sillä siitähän saa vaikka mitä mielikuvia mutta yllätys on suuri kun klikkaa tosiaan tämän reikä esiin postauksen. Kyseinen postaus näki päivänvalon kohta viisi vuotta sitten ja mikään muu postaus ei päässyt sellaisiin kävijämääriin mitä tämä. Google huusi hoosiannaa ja minulla oli hauskaa.

Näitä samankaltaisia ideoita löytyy lisää, jos haluatte nähdä vinkkejä erilaisiin korjauksiin, joissa hyödynnetään olemassa olevaa reikää. Toki nyt kyseinen reikä oli aika pikkuinen, mutta suurentamalla sitä sain aivan erilaisen paidan. Ja tosiaan vain toiseen hihaan tein. On toki mahdollista, että tekee molemmat hihat samanlaisiksi, jos tahtoo. Kukaan ei sitä estä. Voit myös vain parsia reiän umpeen. Tämä oli asia, josta moni minulle somessa sanoi, että minun olisi vain pitänyt noin pikkuinen reikä parsia, eikä hajoittaa koko paitaa. Mutta jokainen tekee niin kuin itse tahtoo.

Reikä esiin

Minun postauksessa kyse on siis paidassa olevasta pikkuruisesta reikäsestä, jonka korjasin vähän eri tavoin, siis suurentamalla reikää kunnolla. Vaatteen voi siis hyvin korjata isommalla reiällä ja postaukseen laitoin myös ohjeen miten se homma menee. Reikiä voi korjata samalla periaattella vaikka miten paljon ja myös lastenvaatteita. Voit tehdä silmiä ja suita ja vaikka ja mitä hyödyntäen sitä reikää. Eli tarkoitus tuoda se reikä esiin, ei piilottaa. Hiukan erilainen lähestymistapa reikiin.

Reikä esiin

Ohje:

Tervikkeet:

 • Paita, jossa hihassa reikä
 • pala pitsiverhoa
 • purkuri
 • sakset
 • ompelukone

Tee näin:

Leikkaa pitsiverhosta epäsymmetrinen pala, joka peittää reiän sekä myös hihansuun. Purkaa hihan sisäsaumaa auki, jotta saat ommeltua pitsin kiinni hihaan. Neulaa pitsi ja ompele pienellä siksakilla kiinni. Leikkaa paidan kangas varovasti pois pitsin alta. Ompele sisäsauma kiinni. Valmis.

Reikä esiin

Tämä tuunaus tai korjaus vaatii hiukan tarkkuutta mutta on lopultaan helppo toteuttaa. Vaikeusaste on siis keskinkertainen. Montaa harjoittelua tämä ei vaadi mutta kuitenkin sen verran, ettei ihan aloittelijan kannata vielä lähteä kokeilemaan. Kun on muutaman kerran ommellut ja oppinut muutaman niksin, niin tämä työ on helppo.

Jos ei siis halua lähteä parsimisiin, niin tällainen on hauska vaihtoehto, suurenna reikää ja tuo se esiin, älä piilota. tee reikäisestä vaatteesta jotakin hauskaa ja romanttista. tai mikä ikinä sopii sinun omaan tyyliisi. Kaikki käy.

Ihanaa viikonloppua!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Miksi ostan kirppareilta myös rikkinäisiä vaatteita?

Pieniä korjausvinkkejä vaatteisiin

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mulla jostain syystä reiät usein tulee paidoissa muualle kuin hihoihin 😀

  • villananna kirjoitti:

   Sama mulla 🙂 Mutta onneksi voi muuallekkin tehdä erilaisia juttuja tällä samalla ajatuksella.

 2. Minna Kristallikimarasta kirjoitti:

  On kyllä magee toteutus:) Niin ja uskon, että tuo aihe on houkutellut katsojia:)

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Oi tulipa tuosta hieno! 🙂

 4. Minna M kirjoitti:

  Näyttää hyvältä korjauksen jälkeen! Itselläni ei taidot riittäisi. Jäisi varmasti reikä esiin, entistä isompana. 😉

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Kertakaikkiaan makee toteutus. En yhtään ihmettele postauksen suosiota ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *