Hae
VillaNanna

Helsingin sambakarnevaalit 2024

Helsingin sambakarnevaalit 2024

Helsingin sambakarnevaalit ovat kesäkuun alun paras tapahtuma, joka kokoaa Suomen sambakoulut yhteen Helsinkiin. Kaiken kruunaa sambakulkueet, jolloin kisataan myös Suomen mestaruudesta. Koko vuosi on sambakoulut ympäri Suomen valmistautuneet tähän vuoden kohokohtaan. Satoja tunteja on rehkitty pukujen teossa ja vaunujen rakentamisessa.

Helsingin sambakarnevaalit 2024

Bateria valmistautuu ja tanssijat menee paikoilleen, valmistaudutaan lähtöön Senaatintorilta. Tämä hetki on jokaisen sambakoulun kohokohta, tätä varten harjoitellaan koko vuosi. Valmistetaan pukuja sekä vaunuja yhteistyössä. Adrenaliini nousee kun saadaan käsky aloittaa, baterian rytmi kertoo tanssijoille, että nyt aloitetaan. Jännitys on huumaavaa. Ja sitten lähdetään. Laulu raikaa ja puvut kahisee. Nyt vedetään täysillä koko matka.

Senaatintorilta käännytään Unioninkadulle ja valmistaudutaan Esplanadilla odottavien tuomarien eteen menoa. Tuomarit katsovat tarkkaan montaa asiaa ja jokainen pistää parastaan juuri silloin. Täysillä mennään, yhtään ei pidätellä. Pidetään hauskaa, lauletaan ääni käheäksi. Fiilis on mieletön, sitä ei osaa oikein kuvailla, miltä tuntuu sillä hetkellä kun lähdetään liikkeelle.

Helsingin sambakarnevaalit 2024 Helsingin sambakarnevaalit 2024 Helsingin sambakarnevaalit 2024 Helsingin sambakarnevaalit 2024 Helsingin sambakarnevaalit 2024

Rion karnevaalit Suomessa

Koska blogissani esittelen myös erilaisia ilmaisia tapahtumia ympäri Helsinkiä, niin tietenkin Sambakarnevaalit kuuluvat niihin. Kisakulkueet ovat ilmaisia ja kuka vain voi tulla katsomaan niitä ja kannustamaan sambakouluja. Minulle tämä on joka vuotinen juttu ja tästä alkaa minun kesä. Koska olen ollut aikanaan Cariocan riveissä, niin edelleen kannustan omaa entistä kouluani voittoon. On ollut mahtavaa seurata miten erilaisia aiheita koululla on ollut tässä sen jälkeen kun olen jäänyt pois. Miksi en enää tanssi sambaa? Ammatinvalinta. Olen aina silloin töissä kun pitäisi mennä tunnille.

Se on siis minun tekosyy olla menemättä Helsingin sambakouluun. Mutta ehkä sitten kun jään eläkkeelle on minun aika jälleen. Aika kova ikävä on samban maailmaan ja siksi ehkä aina palaan karnevaaleille viimeistään. Varsinkin se kutkuttava odotus, kun valmitaa karnevaalivaatteita ja unelmoi miltä puku näyttää kun se on valmis ja ollaan siellä kadulla tanssimassa. Kovaa treeniä, ylimääräisiäkin monen monta tuntia. Myös se fiilis kulkueen jälkeen. Adrenaliini virtaa vielä monta tuntia kulkueen jälkeen ja ei millään tahdo saada nukuttua. Käy monta kertaa läpi kulkueen eri vaiheet ja omat tuntemukset.

G.R.E.S. Samba Carioca Aiheena Kakola.

Helsingin sambakarnevaalit 2024 Helsingin sambakarnevaalit 2024 Helsingin sambakarnevaalit 2024 Helsingin sambakarnevaalit 2024 Helsingin sambakarnevaalit 2024 Helsingin sambakarnevaalit 2024

Rentoa sunnuntaita!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

LUE MYÖS:

Karnevaalihumua eiliseltä

Helsinki Samba Carnaval -22

Helsinki Samba carnaval

 

4 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Upeita asuja ja kuvia.On kyllå mahtavaa että Helsingissä tuollainen sambakulttuuri ja kulkue.Minulla muuren on brasilialainen pikkuserkku.

  2. Mare kirjoitti:

    Nyt on puku poikineen, vai miten sitä sanotaan. Paljon osaamista ja työtunteja niin puvuissa kuin koreogafioissakin. Joinakin vuosina on ollut ehkä hieman huoli, etteivät palellu 🙂

    • villananna kirjoitti:

      Tähän hommaan tosiaan menee paljon työtunteja ja valtavasti harjoittelua. Mutta lopulta kiitos seisoo. Suomen uusi mestari on Carioca, minun rakas entinen sambakouluni <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *