Hae
VillaNanna

Mekkotehdas Helmat 2 -kirjan Louna toppi

Mekkotehdas Helmat 2 -kirjan Louna toppi

Uusi Mekkotehdas Helmat 2 -kirja on ilmestynyt viikolla 17 ja nyt vihdoinkin olen ensimmäisen mekon tehnyt kirjasta. Tai oikeastaan tein topin mutta mekkona. Kyseinen toppi muokkautui mekoksi ihan vahingossa, sillä en halunnut kankaasta tehdä enää muuta, joten siitä tuli sitten mekko. Aika kiva mekko jos en sanoisi. Vai mitä mieltä olette?

Mekkotehdas Helmat 2 -kirjan Louna toppi

Tätä kirjaa on odotettu pitkään. Nimittäin, tein alkuvuodesta ennakkotilauksen kirjasta, että varmasti sen saan. Pidin niin paljon Helmat kirjasta, joten pakkohan minun oli saada sitten tämä kakkonenkin. En tosiaan ole kirjasta tehnyt kuin tämän yhden mekon, mutta suunnitteilla olisi kokeilla paria muutakin mekkoa. En ole kuitenkaan ehtinyt vielä kokeilla. Tämän mekon tein ihan omiin mittoihin ja ja istuu oikein hyvin päälleni. Tykkään mekosta myös valtavasti.

Olen siis yläosan tehnyt kokonaan Louna topin kaavalla ja helman olen tehnyt oman maun mukaan. Helma on minulle tuttuun tapaan epäsymmetrinen ja poimutusta löytyy. Ensin ajattelin, että teen vain yhden poimutetun helmaosan, mutta lopulta leikkelin helman epäsymmetriseksi ja tein vielä toisen poimutuksen helmaan. Näin mekko oli enemmän minun näköiseni, ehkä jostain toisesta kankaasta voisi tehdä toisenlaisen mekon.

Mikä mekoissa viehättää?

Se yksinkertainen asia kuin helppous. Ei tarvitse miettiä mitään yhdistelmiä tai muutakaan, heittää mekon päälleen ja asu on siinä. Mekko on haalarin kanssa yksi helpoimpia vaatteita, joilla saa asun kuin asun rakennettua nopeasti ja miettimättä sen enempää. Eli se on se ensimmäinen asia mikä mekoissa viehättää, helppous. Toki mekot ovat myös kauniita ja tulee niin mahtava fiilis, kun mekon laittaa päälleen, mutta itse pukeudun mekkoihin ihan vain ja pelkästään tuon helppouden vuoksi.

Vaikka pidän hulmuavista helmoista ja puhvihihoista, niin ihan kaikki mekot eivät minulla ole sellaisia. Lempimateriaalini kesällä on puuvilla, viskoosi ja pellava. Myös muita kasvikuidut ovat löytäneet tiensä kaappiini, mutta nuo kolme ovat siitä huolimatta edelleen niitä lemppareita kesälle. Myös tämä mekko on viskoosia ja siksi se on kovassa käytössä minulla. Minulle sopii kaikkein parhaiten juuri nuo kolme materiaalia päälle. Varsinkin jos ovat vielä käytössä ja pesussa tulleet ihanan pehmeiksi.

Mekkotehdas Helmat 2 -kirjan Louna toppi

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

LUE MYÖS:

Kevät ja Mekkotehdas

Pöytäliinaa ja mekkotehdasta

Saana -mekko Krakovan kaduilla

Pitsiverhosta tehty mekko

Pitsiverhosta tehty mekko

Pitsiverhosta tehty mekko on ollut mun tämän vuoden juhannusmekko. Minulla on ollut perinteenä pukeutua mekkoon aina juhannuksena, paitsi viime vuonna kun olin juhannuksen kipeänä. Mutta tänä vuonna taas pukeuduin mekkoon ja en siis mihin tahansa, vaan itse tehtyyn kierrätysmateriaalista valmistettuun mekkoon. Se kuuluu tähän minun perinteeseen.

Pitsiverhosta tehty mekko

Pitsiverho on meidän paviljongin verhoja, jotka säästin muutossa ja olen niistä nyt tehnyt erilaisia juttuja. Materiaalia on vielä hiukan jäljellä, joten jotakin on vielä tulossa jämistä. Tein näistä verhoista siis mekon sekä hameen. Molemmat vaatteet on esitelty täällä ja olen kysynyt myös somessa, että miten yhdistelisin molemmat vaatteet. Eli olen ensimmäisen yhdistelmän esitellyt hameesta ja nyt tulee ensimmäinen mekon kanssa.

Mekon kaava: Mekkotehdas Helmat -kirjan Saana

Alusmekko: Burda 5/13

Alusmekon jouduin tekemään ostetusta kankaasta, sillä en löytänyt mitään sopivaa kierrätettynä. Itselläni on todella harvassa yksiväriset kankaat ja kirppareilta en löytänyt sitten mitään niin kirkasta kuin olisin halunnut. Oli siis ihan pakko suunnata Eurokankaaseen ostamaan pala kangasta. Tämän asun idea on lähtenyt mieheltäni ja minusta kirkas mekko pitsimekon alla toimii oikein hyvin.

Pitsiverhosta tehty mekko Pitsiverhosta tehty mekko

Ylijäämälaatikosta mekoksi

Paviljongin materiaalit siis joutui heti tuohon ylijäämälaatikkoon, josta ne ovat vähitellen päätyneet vaatteeksi tai joksikin muuksi. Uskon, että pääsette näkemään muunlaisia yhdistelmiä näiden pitsiluomusten kanssa vielä tämän kesän aikana. Olen siis julkaissut kuvan mekosta somessa ja kysynyt miten sen voisi pukea päälleen ja ehdotuksia on tullut valtavat määrät. Ja niistä olen pari ideaa päättänyt testata, sillä ovat aika pitkälti minun tyylisiä juttuja.

Muutama ehdotus:

  • pastellin värinen alusmekko
  • valkoinen alusmekko
  • farkut ja toppi
  • pyöräilyshortsit ja toppi
  • trikoinen haalari

Ehdotuksia saa siis laittaa lisääkin. Otan kaikki riemulla vastaan ja nappaan sieltä minulle sopivat jutut. Näitä ehdotuksia en siis vielä ole kokeillut ollenkaan vaan vain tuon mieheni ehdotuksen kirkkaasta alusmekosta. Tästä yhdistelmästä tykkään siis todella paljon ja voisi mekein sanoa, että kyseessä on voimavaate jopa. Sen verran fiiliksen nousi kun laitoin mekon päälleni.

Mitä olette mieltä tästä yhdistelmästä?

Pitsiverhosta tehty mekko Pitsiverhosta tehty mekko Pitsiverhosta tehty mekko

Rentoa sunnuntaita!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

LUE MYÖS:

Juhannuksen mekot

Suomi 100-mekko

Keskikesän aurinkoinen mekko

Itse tehty juhannusmekko

Pihlajasaaren juhannus

Kesäinen mekko verhosta