Hae
VillaNanna

Kierrätysjoululahjat

Olen useana vuonna julkaissut joululahjaideoita, jotka useimmiten on toteutettu kierrätysmateriaaleista. Olen puhunut myös siitä, miten huonosti vielä tänäkin päivänä otetaan vastaan kierrätyslahjat. Surullisinta tässä on se, että heti joulun jälkeen kun lähtee kiertämään kirppiksiä, niin avaamattomia joululahjoja on myynnissä valtavasti. Se tekee minut kovin surulliseksi, olisiko viisainta olla hankkimatta lahjoja ollenkaan kun ne menevät heti kiertoon. Hyvä asia on toki se, että tavarat on laitettu kiertoon eikä heitetty jäteastiaan. Ehkä tämä on se iso asia miksi mieluummin teen itse lahjat ja mieluiten kierrrätysmateriaaleista.

Onko ne itse tehdyt lahjat sitten oikeasti niin kamalia mitä useissa keskusteluissa puhutaan? Vai onko se vain kuvitelmaa ja ilkeiden ihmisten panettelua? Mitä enemmän katselen eri askartelu- ja käsityöryhmien joululahjaideoita, sen enemmän olen sitä mieltä, että ne jotka väittää itse tehtyjä huonoiksi, eivät saa lahjoja joko ollenkaan tai sitten vain rasian suklaata. Niin paljon upeita töitä on joka puolella, että on vaikea uskoa moiseen.


Kirpputori tavarat ovat rikkinäisi ja likaisia!

Useasti kuulee myös sitä, että joku on antanut rikkinäisiä tai likaisia leluja, astioita ja vaatteita lahjaksi. Tämä on asia, jota en ymmärrä ollenkaan, miksi kukaan haluaa ostaa kenellekkään sellaista mikä on rikki tai likainen? Toki ymmärrän, että joissain astioissa voi olla säröjä ja varsinkin minulla on se, etten niin välitä siitä. Onhan minulla itselläni paljon ilmaisosastolta tavaraa, joissa on halkeamia ym. Mutta, että ostaa sellaisia lahjaksi? Jos joku tällaista tekee niin ihmettelen moista rahan heittämistä roskiin todella. Tosin välillä käy niin, että myös se uusi voi olla rikkinäinen. Itselläni on paljon kokemusta tästä. Jouduin laittamaan kaikki lahjat takaisin, kun osottautuivat rikkinäisiksi ja kaikki oli uutena ostettu. Onneksi yksi lahja tosin oli ehjä.

Haluan joka vuosi tuoda keskustelun esiin, sillä se on monella tapaa tärkeä. Tärkeä kulutuksen vuoksi ja siksi, että vaihtoehtoja kannattaa katsoa luonnonkin vuoksi. Kirppareilla on todella paljon kunnollista ja käyttämätöntä tavaraa ja siksi suosittelen menemään ihan ensin kirppiskierrokselle tekemään mahtavia löytöjä. Tänäänkin kävin pikaisesti Kierrätyskeskuksessa, sillä etsin tiettyä lasiastiaa tyttäreni joululahjaan ja hyllyt notkuu upeista astiasarjoista. Niin monet olisin voinut ottaa kotiin mutta ei tarvita nyt ainoitakaan kippoa ja kulhoa mutta sen lasiastian tarvitsen.


 Millaisia olisi sitten minun vinkit itse tehtyihin kierrätyslahjoihin?


Pestävät pesulaput, pesupussi ja rasia 
( flanelliyöpuku, pitsiverho ja vanha voidepurkki)
T-paidoista yöpuku
neulepaidasta pipo
villapaidasta tossut
villapaidasta pipo ja sukat
t-paidasta säilytyskori ja langan jämistä sukkia
farkuista kaikkea kivaa keittiöön ja kattaukseen


Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *